Voděrady A - Javornice A 2:2 (1:0), pen. 2:4

13.06.2015 15:00

Střelci:
Michal Štěpánek, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Dan Suk – Jaroslav Krunčík (60‘ Lukáš Harbich), Jakub Kráčmer (60‘ Tomáš Krunčík), Martin Šrefl, Josef Kovaříček (28‘ Michal Štěpánek) – Michal Plašil (46‘ Pavel Chlachula), Adam Krejčí (46‘ Jaroslav Nosek)

Komentář k utkání:
Ve Voděradech nás čekal poslední zápas sezóny a přítomná měla být také kamera TV Nova s rubrikou „Okresní přebor“. Lovci senzací z TV Nova nakonec nedorazili, protože dali přednost tragické nehodě na Rally Orlické hory. Nicméně dorazili internacionál Láďa Vízek, herec Mirek Šimůnek s věštkyní, kterým Dan Suk hned ve 2. min. předvedl svou rychlost, ale z dobré pozice střílel vedle. Gól na hlavě měl v 5. min. Adam Krejčí, který z malého vápna hlavičkoval přímo do brankáře. O 3 minuty později střílel z přímého kopu Michal Plašil. Jeho pokus už tak nebezpečný nebyl. Chvíli nato se opět skrz obranu proběhl Dan Suk, ale místo přihrávky zvolil nepřesnou střelu. Domácí se poté mnohem více dostávali do hry i díky našemu horšícímu se výkonu. V 9. min. jsme po ztrátě míče ve středu hřiště měli co dělat s bráněním rychlého protiútoku. Po takřka totožné chybě a křižném centru se už už do šance dostával domácí hráč, ale Lukáš Kasper byl u míče první. Ve 14. min. skončila kousek vedle naší branky nebezpečná střela. V 15. min. se k hlavičce po rohovém kopu protlačil Pepa Kovaříček. Domácí jeho pokus srazili jen ke Kubovi Kráčmerovi, který v těžké situaci trefil tyč! V 19. min. to po nebezpečné standardce Jardy Krunčíka vřelo v pokutovém území Voděrad, ale možnou gólovou radost nám zhatil praporek pomezního. Domácí dále trápili naše obranné řady a jednoduchou kombinací se dostávali na dostřel naší branky. Ve 26. min. byl tvrdě faulován Pepa Kovaříček, který kvůli tomu musel s naštípnutým kotníkem odstoupit a večer už ležel jen doma s nohou v sádře. Na mnohá střelecká varování domácích jsme nereagovali a ti toho po půlhodině hry využili ke vstřelení první branky. Voděradský hráč zabojoval o zdánlivě ztracený centr. V domnění, že míč skončí v autu, se zbytek týmu vykašlal na bránění a jen přihlížel, jak po perfektním sklepnutí před prázdnou branku slavili domácí první gól – 1:0. Dál jsme se herně trápili. Opět nám chyběla dostatečná aktivita, a tak největší hrozbou pro soupeře byly nadlouho standardní situace. Ani ty se nám tentokrát příliš nedařily. Ve 41. min. prošel přes několik hráčů soupeře Jarda Krunčík, který špičkou boty posunul míč k Martinovi Šreflovi. Ten však z blízkosti trefil jen přemisťujícího se brankáře. V následující minutě si oba hráči role vyměnili. Aut Adama Krejčího prodloužil Martin Šrefl na zadní tyč. Dobíhající Jarda Krunčík ho dokázal ještě podrážkou zasáhnout, ale míč branku těsně minul. Ve 44. min. si ještě své střelecké schopnosti ověřili domácí. Prudká střela však skončila nad naší brankou.
Ani ve druhém poločase se nehrál nějaký úžasný fotbal. Vedle branky skončil v 50. min. centr Jardy Noska. Mezi tyče se nevešla ani střela Voděrad z další minuty. Domácí pak opět pozlobil Dan Suk, který se z levé strany protáhl do pokutového území, ale akci chyběla finální přihrávka. V 58. min. střílel pěkně, ale také nepřesně, Martin Šrefl. Po hodině hry musel šanci Voděrad včasným vyběhnutím zneškodnit Lukáš Kasper. V 65. min. jsme se konečně dočkali vyrovnání. Michal Štěpánek zahlédl v horním růžku branky pavučinu a jako pořádkumilovný člověk ji fantastickou střelou z 25 metrů vymetl – 1:1. Krátce poté jsme do pokutového území Voděrad vnesli zmatek, ale domácím se míč nakonec podařilo odkopnout. V 71. min. zmátl Tomáš Krunčík svou kličkou protihráče, který ho v pokutovém území zfauloval. Nařízenou penaltu proměnil bezpečně Martin Šrefl1:2. V 75. min. zamířila hlavička Tomáše Krunčíka jen do připravených rukavic gólmana. V následující minutě zasahoval na druhé straně Lukáš Kasper proti přímému kopu soupeře. V 78. min. byli domácí blízko vyrovnání. Jejich hráč po prodlouženém autu hlavičkoval v gólové pozici naštěstí nad naši branku. Minutu nato si míč na střelu navedl Tomáš Krunčík, ale jeho střele jen tak tak stačila ochranná síť. V 83. min. se po naší pravé straně řítil do šance domácí hráč. Lukáš Kasper skvělým zákrokem vyrovnání zabránil. To už se nám bohužel nepovedlo v 86. min., kdy domácí hráč pohotovou střelou přes hlavu vyrovnal na 2:2 a rozhodovat o vítězi musel penaltový rozstřel. V první sérii vychytal Pavla Kaspera brankář, ale ani Lukáš Kasper se nenechal zahanbit a první penaltu vyrazil. Martin Šrefl a Kuba Resl se následně nemýlili. Ve třetí sérii pak znovu zakročil Lukáš Kasper, který zkrotil další penaltu a sám tu následující proměnil. V poslední sérii potvrdil naši výhru Standa Koutský. Dva získané body nám po zaváhání Kostelce B ve Žďáru stačily k posunu na celkové druhé místo v OP II. třídy.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Bohužel očekávané kamery TV Nova daly přednost tragické události na Orlické rally a naše motivace šla takzvaně do kytek. Utkání jsme začali stylem, že to asi půjde samo. Podle toho to na hřišti vypadalo a kombinace vedra a pohledu na naši hru mne zrovna chladným nenechávala. Potěšila mne krásná trefa Štěpánka a vytočila naše (ne)schopnost pohlídat si jednobrankové vedení na soupeřově hřišti. Bohužel jsme přišli o Pepu Kovaříčka, který si místo pantoflí nasadil na kotník sádru po jednom z ostrých zákroků domácího hráče. Jak se ale říká, když už ti je nejhůř, podíváš se na tabulku OP II. třídy a jejda - jsme DRUZÍ!!! A hned mi je zas líp :) Děkuji hráčům, realizačnímu týmu, všem dalším pomocníkům, našemu výčepu a Vám divákům. Tenhle výsledek je nás všech!“

Zpět