Zdelov - Javornice A 2:1 (0:1)

04.09.2022 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk (64‘ Miroslav Vidlička), Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Stanislav Koutský – Filip Dvořák (72‘ Martin Plíhal), Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka, Martin Šrefl – Josef Kovaříček, Adam Krejčí

Komentář k utkání:
První šanci zápasu si připsali domácí, ale centr za obranu sebral Standa Hynek. Ve 3. min. se přes obranu probíjel Adam Krejčí, ale po faulu už se k pořádné střele nedostal. V 7. min. zaútočili hosté. Po sérii narážek se dostali až do vápna, ale útočící hráč si míč naštěstí špatně převzal. V 10. min. vybojoval Kuba Hovorka svou aktivitou rohový kop. Po hlavičce a souboji na brankové čáře se míč od břevna odrazil zpět do hřiště. Ve 12. min. vyzkoušeli domácí pozornost Standy Hynka přízemní střelou z 25 metrů. V 17. min. jsme dlouhý aut protečovali jen skrz pokutové území soupeře. V 19. min. to opět střelou z dálky vyzkoušel soupeř. Ve 20. min. domácí jednoduchou narážečkou překonali naši obranu. Standa Hynek už byl také překonaný, ale pomohla mu naštěstí branková konstrukce. Ve 22. min. Martin Šrefl načechral míč za obranu na Pepu Kovaříčka, jehož střelu z úhlu gólman Zdelova vykopl. Ve 23. min. Standa Hynek nenechal zakončit domácí hráče po dlouhém autu a otevřel nám tím prostor pro brejk. Adam Krejčí potáhl míč přes několik hráčů až do vápna, kde míč na zlatém podnose předložil Pepovi Kovaříčkovi, který zblízka bez problémů překonal brankáře Zdelova – 0:1. Domácí se snažili o rychlou odpověď, ale centr do vápna odvrátil Dan Suk. Ve 40. min. nezužitkovali domácí standardní situaci u pokutového území, protože jejich centr si do svých rukavic stáhl Standa Hynek. Ve 41. min. jsme se prokombinovali do vápna, ale Kuba Hovorka bohužel neprostřelil hráče před sebou.
Druhý poločas začal trochu krkolomnou kombinací Pepy Kovaříčka a Kuby Hovorky, jehož střelu z voleje brankář vyrazil. V 52. min. využili domácí naší nekompaktní obrany, ale Standa Hynek naštěstí dokázal na tečovanou střelu zareagovat. Na druhé straně pak Adam Krejčí bohužel neprostrčil míč za obranu na Pepu Kovaříčka. V 54. min. napřáhl snad ze 30 metrů stoper domácích, ale Standa Hynek svou robinsonádou pumelici vytěsnil míč na roh. I ten jsme bez pohromy přežili. Štěstí jsme měli taky při další šanci Zdelova, ale zakončující hráč soupeře sám před brankářem branku minul. V 59. min. vysunul Filip Dvořák vpřed Dana Suka, jehož zakončení zblokovali domácí na roh. Roh se kopal i na druhé straně a po protaženém centru a střele z úhlu bylo vyrovnáno – 1:1. V 64. min. jsme zbytečně přišli o míč a po rychlé kombinaci a přihrávce před odkrytou branku jsme najednou prohrávali 2:1. V 66. min. hlavičkoval po rohovém kopu Pepa Kovaříček, ale gólman míč vyrazil. V 68. min. Adam Krejčí potáhl míč z poloviny hřiště. Brankář jeho střelu vykopl k dobíhajícímu Mírovi Vidličkovi, který bohužel v těžké pozici branku těsně minul. Míra Vidlička měl další gólovku v 70. min., když mu míč za obranu prostrčil Adam Krejčí, ale Míra mezi tyče znovu nezamířil. V 80. min. nacentrovali domácí po naší ztrátě míč zpátky do vápna, ale hlavička nad branku. V 81. min. naše naděje fantastickým zákrokem udržel Standa Hynek a s velkým štěstím jsme přežili i následný rohový kop. V 88. min. vyrazil další přímý kop soupeře náš gólman. V 90. min. měl na noze vyrovnání Adam Krejčí, když si zpracoval centr Kuby Hovorky, ale míč vykroutil mimo branku. A protože v nastavení domácí zahodil samostatný únik 2 na brankáře, skončil zápas jejich těsným vítězstvím 2:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Domácí dnes byli o branku lepší, a tak berou zaslouženě 3 body. Zápas jsme měli sice dobře rozehraný, ale bohužel jsme pak pod tlakem udělali chyby, které nás stály lepší výsledek. Utkání bylo fyzicky hodně náročné a početnému publiku poskytlo napínavou podívanou až do závěrečného hvizdu. Škoda šancí ke konci utkání, s remízou bychom byli spokojenější, ale spoléhat pokaždé na podařený závěr nelze. Gratulace domácím."

Zpět